Digitale toegankelijkheid fiksen met een druk op de knop: te mooi om waar te zijn?
Kunnen overlays je website echt toegankelijker maken, of is het slechts een lapmiddel? Ontdek wat werkt en wat niet!
Kunnen overlays je website echt toegankelijker maken, of is het slechts een lapmiddel? Ontdek wat werkt en wat niet!
In maart 2024 heeft Eleven Ways voor het eerst een onderzoek uitgevoerd naar de aanwezigheid van verplichte toegankelijkheidsverklaringen op Belgische overheidswebsites. Lees hier de resultaten.
Het World Wide Web Consortium (W3C) heeft de Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) 2.2 als “Aanbeveling” gepubliceerd. Wat betekent dit voor de toegankelijkheid van websites en apps van overheden in de Europese Unie?
Lessen uit de workshop over neurodiversiteit met Bjièn
Screenreaders lezen wat op het scherm staat. Met gewone tekst vormt dat geen probleem. Maar hoe gaan screenreaders om met speciale leestekens of karakters? Wij deden een test!
Zowel kinderen als volwassen kunnen ADHD hebben. Maar welke uitdagingen ervaren mensen met ADHD op digitale platforms en hoe kunnen webontwikkelaars hen tegemoetkomen?
Het communicatiedepartement van de Europese Commissie heeft haar Web Accessibility Action plan 2022–2025 gepresenteerd. Dat is gericht op het verbeteren van de toegankelijkheid van de websites van de Europese Commissie en andere Europese instellingen. Wat staat er in dat plan en hoe gaan ze dat aanpakken?
WCAG is niet altijd gemakkelijke materie. Christophe legt in een webinar uit welke succescriteria uit de WCAG het vaakst verkeerd begrepen worden.
Is 84% van de Europese overheidssites ontoegankelijk voor burgers met een beperking of hebben de onderzoekers het bij het verkeerde eind? Wij werpen een kritische blik op het onderzoek.
In de wereld van accessibility gaat het heel vaak om alt-teksten toevoegen aan foto’s, correct gebruik van HTML, bewaken van semantiek en goede contrastverhoudingen. Maar wist je dat je met behulp van media queries jouw website ook inclusiever kunt maken?
WCAG versie 2.2 komt eraan, met nieuwe succescriteria. Het nieuwe criterium 2.5.7 Dragging Movements heeft impact op onderdelen die de gebruiker kan verplaatsen (of aanpassen) door middel van slepen. Leer waar je op je moet letten en hoe je kan voldoen.
Het gaat rekenen worden met de nieuwe succescriteria rondom focus indicatoren in WCAG versie 2.2, maar geen nood! We leggen uit welke regels nieuw zijn en hoe je ervoor kunt zorgen dat je aan de nieuwe voorwaarden voldoet.
Target sizes die te klein zijn om bediend te worden zijn verleden tijd in de nieuwe WCAG versie 2.2. We leggen uit wat er met het nieuwe succescriterium 2.5.8 Target Sizes bedoeld wordt, hoe je kan voldoen en welke uitzonderingen er zijn.
Hoe kun je als aanbieder digitale boeken of lange documenten navigeerbaar maken op een toegankelijke manier?
Meerdere keren dezelfde informatie in moeten vullen wordt straks afgekeurd in WCAG versie 2.2 die eraan komt. Wij geven je tips om voorbereid te zijn en te kunnen voldoen aan de nieuwe voorwaarden.
Zijn al jouw controls eigenlijk wel zichtbaar? Wat zijn best practices die je kan meenemen om te zorgen dat het duidelijk is dat je bijvoorbeeld tekst kan bewerken, zonder eerst met de muis over de tekst te bewegen bijvoorbeeld?
WCAG versie 2.2 zal een nieuw succescriterium brengen over hulpfuncties. Wij helpen je om te voldoen aan het nieuwe criterium 3.3.5 Help.
WCAG 2.2 brengt ons nieuwe succescriteria, waaronder eentje over toegankelijk inloggen. We leggen jou uit wat je kan verwachten!
Alle apps van de overheid moeten vanaf vandaag een toegankelijkheidsverklaring hebben. Daarin staat in hoeverre de app toegankelijk is voor burgers met een beperking. In dit artikel leg ik je uit wat apptoegankelijkheid inhoudt. Je leert ook hoe de app van jouw organisatie binnenkort kan voldoen.
Sinds vorig jaar weten we dat ie eraan komt: de European Accessibility Act. Deze nieuwe Europese richtlijn gaat over de toegankelijkheid van digitale producten en services op de private markt in de Europese Unie.
Als je doof bent maar wél van lekker eten houdt, wat zijn dan je opties? En wat als je Duits niet zo best is, maar je toch dringend een telefoontje moet plegen?
Op 23 september 2018 ging fase 1 van EU Richtlijn 2016/2102 in. Voor Europese burgers met een fysieke, zintuiglijke of cognitieve beperking is dit goed nieuws, maar wat betekent het voor uw organisatie? Waar moet uw website precies aan voldoen en hoe kunt u zich maximaal voorbereiden?